Orbán Viktor és felesége is honvédségi repülővel utaztak Horvátországból Rómába

POLITIKA
2022 szeptember 20., 04:34
comments 6

A K-monitor korrupcióellenes civil szervezet által indított perben kiderült, hogy Orbán Viktor és felesége honvédségi géppel repültek horvátországi nyaralásukat megszakítva Rómába, a bíróság pedig első fokon azt is kimondta, hogy a külügynek ki kell adnia, mennyit fizetett ezért a miniszterelnök – hangzott el az RTL hétfői riportjában.

Hadházy Ákos független képviselő szerint ez a beismerés felháborító. Úgy gondolja, egy kicsit is normális országban egy ilyen eset után a miniszterelnök nemhogy évekig, de egy hétig sem maradhatna a hivatalában.

2022. április 21. Orbán Viktor látogatása Ferenc pápánál a Vatikánban.
photo_camera 2022. április 21. Orbán Viktor látogatása Ferenc pápánál a Vatikánban. Fotó: HANDOUT/AFP

A perben a Külügyminisztérium azt az álláspontot képviselte, hogy a válasz hiánya egyet jelent az adatkiadás megtagadásával, de a bíróság előtt már elárulták, hogy kik voltak a delegáció tagjai: Orbán Viktor mellett Lévai Anikó, Novák Katalin, Balog Zoltán mint a Magyarországi Református Egyház zsinata lelkészi elnöke, Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára, és a Miniszterelnöki Kabinetiroda két munkatársa - olvasható a Telex összefoglalójában.

A bíróság elsőfokú döntésével végül arra kötelezte a Külügyminisztériumot, hogy küldje meg a K-monitornak, hogy mekkora volt az az összeg, amit a kormányfő állt családtagjai utazása okán. Ebben a perben sem derült ki, hogy a honvédségi kormánygépeket pontosan mi alapján használják a kormány polgári tisztviselői, pláne azok delegációhoz nem tartozó családtagjai. Nem jogerős még a bírósági döntés.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.