Egy idős párt akartak kilakoltatni a 18. kerületben, de az utolsó pillanatban sikerült megakadályozni

szeptember 21., szerda 14:50
1

Sikeresen akadályozták mg A Város Mindenkié csoport aktivistái, hogy a végrehajtók kilakoltassanak egy idős párt és az általuk nevelt kiskorú gyerekeket egy 18. kerületi lakásból - írja a Mérce.hu.

Az aktivista csoport közlése szerint a a 77 éves, súlyos, krónikus beteg nagyapa és a 66 éves, szintén krónikus beteg, ápolásra szoruló nagymama nem is értesülhetett időben a tervezett kilakoltatásról, a végrehajtó nemrég csak annyit közölt velük, hogy ki akarnak lakoltatni egy férfit, akit a pár nem is ismer. Az AVM szerint a magántulajdonban lévő lakásban 1991 óta élő párnak sérült a tisztességes eljáráshoz való joga azzal, hogy nem értesülhettek időben és szabályosan a végrehajtásról, így arra sem lett volna idejük, hogy keressenek maguknak másik lakást, vagy hogy a lakhatásukat egy bentlakásos szociális otthonban meg tudják oldani. Vagyis a szerdai kilakoltatással garantáltan hajléktalanná váltak volna, a velük lakó három kiskorúval együtt.

Szerdára virradóra a szervezet soron kívüli intézkedést kért az illetékes bíróságtól a kilakoltatás azonnali leállítása. A végrehajtók viszont rendőrök kíséretében megjelentek a lakásnál délután fél 2 felé, ahol aktivisták élőláncával találták szemben magukat.

Az élőláncban részt vett Jámbor András parlamenti képviselő és Petrovai László kerületi alpolgármester.

Két óra körül a végrehajtó azt mondta, a bíróságnak küldött kifogás elbírálásáig felfüggeszti a végrehajtást. Ezt tapssal fogadták a megjelent aktivisták.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt