Felfüggesztik a Fejér Megyei Kórházban a gyermek-gasztroenterológiai szakrendelést

Egészségügy
2022 szeptember 21., 05:31
comments 7

A fehérvári kórház Fejér megye teljes területéről fogad betegeket, kedden viszont bejelentették, hogy a gyermek gasztroenterológiai szakrendelést ideiglenesen kénytelenek felfüggeszteni, mert nincs szakember.

Időpontot nem kellett lemondani senkinek egyelőre, a sürgős eseteket továbbra is ellátják, de az információs pontjukon azt javasolják mindenkinek, hogy keressenek inkább magánorvost, mert nem érdemes várni egyelőre arra, hogy legyen szakrendelés. Négy kórház szakrendelőjét ajánlják, két budapestit, egy veszprémit, és győrit.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő szerint csak ebben a hónapban ez a 35. ilyen eset - ebből 15 érintette a járóbeteg-ellátást, 20 pedig a kórházellátást. A legnagyobb probléma a szakdolgozói hiány, de olyan is előfordul, hogy a megfelelő orvosi eszközök hiánya okoz problémát. Négyből egy esetben a szakorvos hiánya miatt nem lehet a rendelést vagy a műtétet megtartani. Négyből két esetben pedig a szakdolgozók hiánya okozza ugyanezt.

Csak tavaly 17 ezren hagyták el az egészségügyet.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság nem reagált az RTL Klub megkeresésére. (RTL Híradó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.