Kultúrminiszter látogatása a Nemzeti Színházban: „megbeszélés az európai uniós szankciós politika következtében várhatóan kialakuló intézményi nehézségekről”

szeptember 21., szerda 8:16
13

Időutazással felérő beszámoló került ki a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színház honlapjára arról, hogy a múlt héten az intézménybe látogatott az új kulturális miniszter, Csák János úr és delegációja.

Fotó: Nemzeti Színház

A hvg.hu által felfedezett közlemény nyelvezete, hangsúlyai, az egész felépítése fényévekre van attól, ahogy egy átlagos európai színház ma kommunikál az ott folyó munkáról, viszont ismerős lehet azoknak, akik már a rendszerváltás előtt is olvastak hasonló beszámolókat.

A szövegből kiderül, hogy hogy Pataki András művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója megtekintett egy próbafolyamatot, majd

„a próbák után Csák János miniszter úr és delegációja megbeszélést tartott Vidnyánszky Attilával az európai uniós szankciós politika következtében várhatóan kialakuló intézményi nehézségekről. Megállapodtak, hogy a Nemzeti Színház a megnövekedett üzemeltetési költségek között is megőrzi a nemzeti kultúrában betöltött stratégiai szerepét. Miközben a teátrum megfelel a növekvő rezsiköltségek miatti takarékosság követelményeinek, továbbra is a törvény által előírt módon kiszolgálja nézőit. Miniszter úr biztosította Vidnyánszky Attilát, hogy a 2023-ban rendezendő nemzetközi Színházi Olimpiát a magyar kulturális kormányzat változatlanul támogatja.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt