Kultúrminiszter látogatása a Nemzeti Színházban: „megbeszélés az európai uniós szankciós politika következtében várhatóan kialakuló intézményi nehézségekről”

POLITIKA
2022 szeptember 21., 08:16
comments 13

Időutazással felérő beszámoló került ki a Vidnyánszky Attila vezette Nemzeti Színház honlapjára arról, hogy a múlt héten az intézménybe látogatott az új kulturális miniszter, Csák János úr és delegációja.

photo_camera Fotó: Nemzeti Színház

A hvg.hu által felfedezett közlemény nyelvezete, hangsúlyai, az egész felépítése fényévekre van attól, ahogy egy átlagos európai színház ma kommunikál az ott folyó munkáról, viszont ismerős lehet azoknak, akik már a rendszerváltás előtt is olvastak hasonló beszámolókat.

A szövegből kiderül, hogy hogy Pataki András művészetért és közösségi művelődésért felelős helyettes államtitkár, Csák János kultúráért és innovációért felelős miniszter, Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház vezérigazgatója megtekintett egy próbafolyamatot, majd

„a próbák után Csák János miniszter úr és delegációja megbeszélést tartott Vidnyánszky Attilával az európai uniós szankciós politika következtében várhatóan kialakuló intézményi nehézségekről. Megállapodtak, hogy a Nemzeti Színház a megnövekedett üzemeltetési költségek között is megőrzi a nemzeti kultúrában betöltött stratégiai szerepét. Miközben a teátrum megfelel a növekvő rezsiköltségek miatti takarékosság követelményeinek, továbbra is a törvény által előírt módon kiszolgálja nézőit. Miniszter úr biztosította Vidnyánszky Attilát, hogy a 2023-ban rendezendő nemzetközi Színházi Olimpiát a magyar kulturális kormányzat változatlanul támogatja.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.