Novembertől ideiglenesen bezár az Erkel Színház

KULTÚRA
2022 szeptember 21., 15:16
comments 3

A fűtési szezon idejére november 6-tól bezár az Erkel Színház - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Ókovács Szilveszter elmondta, hogy a megvont állami támogatás és a jelentősen megemelkedett rezsiköltségek összesen három miliárd forint mínuszt jelentenek az intézmény költségvetésében.

Az Erkel Színház épülete a józsefvárosi II. János Pál pápa téren.
photo_camera Az Erkel Színház épülete a józsefvárosi II. János Pál pápa téren. Fotó: Róka László/MTI/MTVA

A gáz beszerzésére kapott ajánlatuk egymilliárd forint körüli összegről szól, ami nyolc-tízszerese a korábbi költségeiknek. Az áram esetében is hasonló nagyságrendre számítanak, de erről konkrétumot még nem tudott mondani.

Az Eiffel Műhelyház működése is bizonytalan egyelőre, de az biztos, hogy ott is töröltek előadást, és nem használnak minden termet. Az Operaházban a 18 fokos korlátozás lesz érvényben, a főigazgató azt mondta, a „vezérhajónak működnie kell”, ezért kitartanak. A nézőket illetően reméli, hogy a 18 fokot „elviselik majd, úgyis hamar belehelik a nézőteret. Nem hiszem, hogy ott fázás lesz” - mondta. (Infostart)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.