Novembertől ideiglenesen bezár az Erkel Színház

szeptember 21., szerda 15:16
3

A fűtési szezon idejére november 6-tól bezár az Erkel Színház - nyilatkozta az InfoRádiónak a Magyar Állami Operaház főigazgatója. Ókovács Szilveszter elmondta, hogy a megvont állami támogatás és a jelentősen megemelkedett rezsiköltségek összesen három miliárd forint mínuszt jelentenek az intézmény költségvetésében.

Az Erkel Színház épülete a józsefvárosi II. János Pál pápa téren. Fotó: Róka László/MTI/MTVA

A gáz beszerzésére kapott ajánlatuk egymilliárd forint körüli összegről szól, ami nyolc-tízszerese a korábbi költségeiknek. Az áram esetében is hasonló nagyságrendre számítanak, de erről konkrétumot még nem tudott mondani.

Az Eiffel Műhelyház működése is bizonytalan egyelőre, de az biztos, hogy ott is töröltek előadást, és nem használnak minden termet. Az Operaházban a 18 fokos korlátozás lesz érvényben, a főigazgató azt mondta, a „vezérhajónak működnie kell”, ezért kitartanak. A nézőket illetően reméli, hogy a 18 fokot „elviselik majd, úgyis hamar belehelik a nézőteret. Nem hiszem, hogy ott fázás lesz” - mondta. (Infostart)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt