Puerto Rico nagy részén nincs áram a Fiona hurrikán pusztítása után

külföld
2022 szeptember 21., 06:04

Közegészségügyi vészhelyzetet hirdetett kedd éjjel Xavier Becerra amerikai egészségügyi miniszter Puerto Ricón, ahol a Fiona hurrikán óriási pusztítást végzett és négy embert megölt.

A vészhelyzet kihirdetése lehetővé teszi, hogy a kormány szövetségi költségvetési forrásokat és az eddiginél több eszközt vessen be a kárelhárításban. A mintegy 3,3 millió lakosú Puerto Rico nagyjából 80 százalékán megszakadt az áramszolgáltatás, amelynek helyreállítása napokig is tarthat.

photo_camera Fotó: ERIKA SANTELICES/AFP

Öt évvel ezelőtt az ötös erősségű Maria hurrikán mintegy háromezer ember halálát okozta a szigeten.

A Fiona hurrikán hármas erősségű viharként immár elérte a Turks- és Caicos-szigeteket Kuba mellett, ahonnan észak felé halad tovább, és hamarosan eléri Bermudát is, ahol az amerikai hurrikánközpont számításai szerint már négyes erősségű szélvihar lesz. A széllökések sebessége jelenleg óránként mintegy 125 kilométer. Turks- és Caicos-szigetekről egyelőre nem jelentettek halálos áldozatot, de sok helyen nincs áram. (MTI, Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.