Megnyerte a frekvenciapályázatot a Tilos Rádió

Média
2022 szeptember 22., 08:26
comments 16

„Ma kora hajnalban, 6 óra körül jött meg a hír, hogy van nyertese az FM 90.3 frekvencia pályázatnak! Mivel egy pályázó volt csak, a Tilos Kulturális Alapítvány, vajon ki lehet ennek a pályázatnak a nyertese?” – írta Facebookon csütörtök reggel a Tilos.

Még április közepén derült ki, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) nem újítja meg a Tilos Kulturális Alapítvány szeptemberben lejáró Budapest 90,3 MHz körzeti jogosultságát. Az erről szóló közleményben a hatóság arra hivatkozott, hogy „ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a megújítás lehetősége – a törvényi rendelkezéseknek megfelelően – kizárt”.

A rádió földi sugárzása aztán szeptember 3-án állt le, akkor járt le a műsorszolgáltatási szerződésük. A Tilos Kulturális Alapítvány a rádió fenntartójaként 2022. augusztus 15-én nyújtotta be pályázatát a 90.3 frekvenciára, de akkor még nem lehetett tudni, hogy azt megkapják-e. Most viszont úgy tűnik, döntött a Médiatanács, és a Tilost mégis újra lehet hallgatni majd a rádiókon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.