Megnyerte a frekvenciapályázatot a Tilos Rádió

szeptember 22., csütörtök 8:26
17

„Ma kora hajnalban, 6 óra körül jött meg a hír, hogy van nyertese az FM 90.3 frekvencia pályázatnak! Mivel egy pályázó volt csak, a Tilos Kulturális Alapítvány, vajon ki lehet ennek a pályázatnak a nyertese?” – írta Facebookon csütörtök reggel a Tilos.

Még április közepén derült ki, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) nem újítja meg a Tilos Kulturális Alapítvány szeptemberben lejáró Budapest 90,3 MHz körzeti jogosultságát. Az erről szóló közleményben a hatóság arra hivatkozott, hogy „ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a megújítás lehetősége – a törvényi rendelkezéseknek megfelelően – kizárt”.

A rádió földi sugárzása aztán szeptember 3-án állt le, akkor járt le a műsorszolgáltatási szerződésük. A Tilos Kulturális Alapítvány a rádió fenntartójaként 2022. augusztus 15-én nyújtotta be pályázatát a 90.3 frekvenciára, de akkor még nem lehetett tudni, hogy azt megkapják-e. Most viszont úgy tűnik, döntött a Médiatanács, és a Tilost mégis újra lehet hallgatni majd a rádiókon.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt