Szeptember 3-án leáll a Tilos Rádió földi sugárzása

Média
2022 augusztus 25., 15:42
comments 6

A Tilos Kulturális Alapítvány a rádió fenntartójaként 2022. augusztus 15-én nyújtotta be pályázatát a 90.3 frekvenciára, ami a következő 10 évre biztosítaná a földi sugárzásukat. A döntést a Médiatanács hozza majd meg ismeretlen időpontban. Vagy elnyerik a frekvenciát a következő 10 évre, vagy nem,

de szeptember 3-án éjfélkor mindenképpen le kell kapcsolniuk az adóberendezésüket,hiszen a jelenlegi műsorszolgáltatási szerződésük akkor jár le. Ha később sem nyerik el a frekvenciát, akkor a rádió FM-en nem működik tovább, csak online. Ha megkapják, ideiglenesen akkor is le kell állítaniuk a sugárzást, amíg megkötik az új műsorszolgáltatási szerződésüket, közölte a Tilos Rádió az oldalán.

Idén április közepén derült ki, hogy a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) nem újítja meg a Tilos Kulturális Alapítvány szeptemberben lejáró Budapest 90,3 MHz körzeti jogosultságát. Az erről szóló közleményben a hatóság arra hivatkozott, hogy „ismételt vagy súlyos jogsértés esetén a megújítás lehetősége – a törvényi rendelkezéseknek megfelelően – kizárt”. Az NMHH arra utalt, hogy a Tilos 2015 óta 4 alkalommal szegte meg a műsorszámok korhatár-kategóriába sorolására, illetve sugárzási időpontjára vonatkozó törvényi előírásokat, „amelyből egy eset egyszerre minősült ismételt és súlyos jogsértésnek”. De felhozták azt is, hogy a közösségi rádió két esetben a műsorkvótákra vonatkozó havi adatszolgáltatási kötelezettség nem teljesítette, további két esetben az éves beszámolási kötelezettségre vonatkozó előírásokat szegte meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.