Bátor nők kezdték az ellenállást, mostanra már rendőrautók lángolnak Irán nagyvárosaiban

külföld
2022 szeptember 23., 04:07
comments 33

Hetedik napja tartanak a zavargások Iránban, és a rendőrség egyre brutálisabban veri szét az utcára vonulókat. Csütörtök este a fővárosban, Teheránban is több helyen könnygázzal oszlatták a tüntetőket, több negyedben lekapcsolták az internetet.

Több városban éles lőszerrel lőttek a felvonulók közé. Hivatalosan 17, helyi emberjogi szervezetek szerint már több mint 30 halálos áldozat van, a sebesültek száma megközelíti az ezret.

"Halál a diktátorra!", ez az egyik állandó jelszava a tüntetőknek, akik 83 éves Hámenei ajatollah halálát kívánják, aki már 1989 óta vezeti a síita egyházi államot. Nem hivatalos beszámolók szerint legalább hat rendőrt meglincseltek az elmúlt napokban.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.