Nincs már több pénze az államnak idén állategészségügyi támogatásra

szeptember 23., péntek 6:09
4

Kimerült a 12,5 milliárd forintos állategészségügyi támogatási keret, amit csak jövőre nyitna újra az állam - írja az Agrárminisztérium válasza alapján a vg.hu. Ennek a támogatásnak az lenne a célja, hogy megelőzzék és felszámolják az állatállományokat veszélyeztető állatbetegségeket. A minisztérium válasza szerint idén erre már nem jut pénz. Mivel a keret kimerült, augusztus 12. óta már nem is fogadnak be ezen a jogcímen beadott támogatási igényt.

Az idei keretből 2,5 milliárdot a baromfiágazatban, 8,5 milliárdot egyéb állattenyésztési ágazatokban, például a sertéstartóknál, 1,5 milliárd forintot pedig a vemhes üszőkre vonatkozó állategészségügyi szolgáltatásra, gyógykezelésre és immunizálásra osztottak ki.

Egy csirketartó a lapnak azt mondta, hogy ez a támogatás 12,6 forint volt egyedenként, ennek megszüntetése pedig 6-7 millió forinttal növeli a költségeit, ez pedig megjelenhet az árakban. Eddig szívesen adott a csirkéknek vitaminokat és probiotikumokat, most viszont a vitaminokon valószínűleg spórolnia kell.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt