Az EU külügyi biztosa szerint komolyan kell venni az orosz atomfenyegetést

külföld
2022 szeptember 24., 14:18
comments 4

"Az EU-nak komolyan kell vennie Vlagyimir Putyin fenyegetéseit, hogy atomfegyvert használhat az ukrajnai konfliktusban" - mondta a BBC-nek az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselője. Josep Borrell szerint veszélyes pillanathoz érkezett az orosz ukrán-háború, mert az orosz hadsereg sarokba szorult, és Putyin reakciója - atomfegyverrel való fenyegetőzés - nagyon rossz ilyen helyzetben.

photo_camera Josep Borell Fotó: FRANCOIS WALSCHAERTS/AFP

A kedd esti tervekhez képest végül szerda reggel intézett beszédet az oroszokhoz Vlagyimir Putyin. Bejelentette, hogy részleges mozgósítást rendelnek el, azaz behívják a tartalékosokat. Szerinte a Nyugat Oroszország elpusztítására törekszik, és nukleáris eszközökkel zsarolnak, de az oroszok ezt nem fogják hagyni, és számos fegyverük van, amivel reagálni tudnak. "Nem blöffölök" - tette hozzá.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt