Évi 3,3 milliárd forintért Budapestre hozná az olasz szuperkupát Orbán Viktor

foci
szeptember 25., 14:09
comments 20

Magyarország ajánlatott tett a Serie A-nak, hogy Budapesten rendezhessék meg az olasz szuperkupa, azaz az olasz bajnokcsapat és kupagyőztes összecsapását. Az ajánlat szerint mindezért szezononként 8 millió dollárt (3,3 milliárd forint) fizetnénk – írja a La Rebubblica.

A szuperkupát már többször rendezték Olaszországon kívül. A Serie A irányítóinak volt olyan terve is, ami szerint úgy újítanák meg, hogy négycsapatos minitornát játszanának. Erre a formára kaptak is ajánlatot Szaúd-Arábiából és az Emírségekből 23 és 22 millió dolláros értékben. Erre tromfolt a sokkal olcsóbb, nyolcmilliós magyar ajánlat, ám a La Rebubblica szerint mi csak a szokásos, egymeccses változatot szerveznénk meg. Ám a cikk szerint mindezt évente, az ajánlat szerint szezononként vállalnánk a rendezést.

Az olasz lap azt is pedzegeti, hogy mindennek politikai szálai is lehetnek, hiszen a Giro d'Italia Magyarországra hozatalát azzal a Matteo Salvinivel intézte Orbán Viktor, aki a vasárnapi választás után nagy eséllyel visszakerül a kormányba Olaszországban.

(via HVG)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt