A sarkon is túlnyúló élőlánccal tiltakozott a pedagógusok helyzete ellen az ország egyik legjobb gimnáziuma

oktatás
2022 szeptember 26., 7:15
comments 6

Tanárok, diákok, szülők és öregdiákok is részt vettek a demonstráción, amit az ország egyik legjobb iskolájaként számon tartott Fazekas Mihály Gimnázium tantestületének nagyjából 50 tagja hirdetett meg az iskola épülete elé, hogy a tanárok és iskolák egyre nehezebb egzisztenciális és szakmai helyzete ellen tiltakozzon.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

A tüntetés élőláncból és közös éneklésből állt, és még a becsöngetés előtt véget ért, de a szervezők jelezték, hogy ha továbbra sem ül le tárgyalni a kormány a tanárokkal, akkor a jövőben egyre radikálisabb eszközökkel fogják folytatni a tiltakozást. Az október 5-ére meghirdetett egységes pedagógussztrájkon is részt fognak venni.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Az egyik szervező, a Fazekasban tanító Ujlaki Tibor kérdésünkre elmondta, hogy mivel még nem nyúltak a polgári engedetlenség eszközéhez, így egyelőre fenyegető levelet sem kaptak, de a tanári karból így is sokan félnek, és ezért nem mernek kiállni.

photo_camera Ujlaki Tibor Fotó: Bankó Gábor/444

"Az iskola tanárai is annyira egységesek, mint az ország: megosztottak vagyunk. Szeretnénk demokraták lenni, de demokratának lenni azt jelenti, hogy nem félni. Mégis nagyon sokan félnek. A kormányzat cinikus módon erre a félelemre és a megosztásra törekszik" - tette hozzá Ujlaki.

photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444
photo_camera Fotó: Bankó Gábor/444

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt