Már 29 halálos áldozata van a kolerajárványnak Szíriában

járvány
2022 szeptember 26., 11:47

Kolerajárvány dúl Szíriában. Az első esetet múlt hónapban regisztrálták - azóta 338 embernél mutatták ki a kolera-fertőzést. A gyanús esetek száma 2029-re emelkedett - írja az Al Jazeera.

photo_camera Fotó: AAREF WATAD/AFP

Az ENSZ szerint a járvány feltehetően összefügg azzal, hogy Szíriában súlyos vízhiány van, a háború során pedig megsemmisült az országos vízellátás. Az emberek nagy része az országot kettészelő Eufráteszre és más, nagyon szennyezett vizekre van utalva, ezzel öntözik a növényeket, és sokan közvetlenül fogyasztják is.

A halálozások és a megbetegedések nagy része Aleppó tartományban történik, itt eddig 230 esetet jelentettek, és 25 ember halt meg kolerában.

photo_camera Fotó: AAREF WATAD/AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.