Itt a bizonyíték arra, hogy Orbánéknak vannak barátaik Európában: Szijjártó kitüntette Geert Wilderst

POLITIKA
2022 szeptember 27., 18:06

„Rólunk, magyarokról a liberális mainstream egy olyan képet igyekszik festeni, mint akik izoláltak és akiknek nincsenek barátai Európában. Ez nagyon nincs így” – írja Szijjártó Péter külügyminiszter, aki az alábbi sorokkal szolgál bizonyítékul arra, hogy a magyar kormánynak igenis vannak fontos, befolyásos barátai Európában:

„Geert Wilders sosem félt felvállalni az álláspontját, legyen szó a migrációval szembeni fellépésről, az európai országok szuverenitásának védelméről vagy a béke fontosságáról és a szankciók kudarcáról. Megtiszteltetés ma átadni a Magyar Érdemrend középkeresztjét.”

A holland képviselőház tagja Magyarország melletti kiállásáért és az illegális bevándorlás megállítása érdekében végzett tevékenységéért vehette át az elismerést.
photo_camera A holland képviselőház tagja Magyarország melletti kiállásáért és az illegális bevándorlás megállítása érdekében végzett tevékenységéért vehette át az elismerést. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A szélsőjobboldali politikus, Hollandia negyedik legnagyobb pártjának vezetője – akinek a felesége egyébként magyar – még nem volt kormányon.

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.