Itt a bizonyíték arra, hogy Orbánéknak vannak barátaik Európában: Szijjártó kitüntette Geert Wilderst

POLITIKA
szeptember 27., 18:06
comments 9

„Rólunk, magyarokról a liberális mainstream egy olyan képet igyekszik festeni, mint akik izoláltak és akiknek nincsenek barátai Európában. Ez nagyon nincs így” – írja Szijjártó Péter külügyminiszter, aki az alábbi sorokkal szolgál bizonyítékul arra, hogy a magyar kormánynak igenis vannak fontos, befolyásos barátai Európában:

„Geert Wilders sosem félt felvállalni az álláspontját, legyen szó a migrációval szembeni fellépésről, az európai országok szuverenitásának védelméről vagy a béke fontosságáról és a szankciók kudarcáról. Megtiszteltetés ma átadni a Magyar Érdemrend középkeresztjét.”

photo_camera A holland képviselőház tagja Magyarország melletti kiállásáért és az illegális bevándorlás megállítása érdekében végzett tevékenységéért vehette át az elismerést. Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

A szélsőjobboldali politikus, Hollandia negyedik legnagyobb pártjának vezetője – akinek a felesége egyébként magyar – még nem volt kormányon.

photo_camera Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI/MTVA

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt