Floridában milliókat szólítottak fel, hogy hagyják el otthonaikat az Ian hurrikán miatt

külföld
2022 szeptember 28., 09:46

Kubában mindenhol elment az áram a hurrikán miatt, ami most Florida felé tart. Ron DeSantis kormányzó azt mondta, Floridában több mint 2,5 millió embernek javasolták, hogy hagyja el otthonát, 1,75 millió embert pedig kötelezően evakuáltak. Nekik sietniük kell, mert ahogy közeledik a vihar és erősödik a szél, lezárhatjá a hidakat. A kormányzó szerint a rengeteg útnak induló ember miatt a benzinkutakból átmenetileg kifogyhat az üzemanyag.

Az Ian 200 kilométer/órás széllökésekkel, hármas vagy négyes kategóriájú hurrikánként várhatóan szerda délután és este éri el Floridát valahol Sarasota és Port Charlotte között. Hatalmas pusztításra számítanak az államban, amit már elérték a trópusi erejű viharos szelek, Broward megyében pedig már két tornádót is jelentettek, ami miatt több repülőgép és egy hangár is megsérült.

photo_camera Fotó: JOE RAEDLE/Getty Images via AFP

Már bezárták az iskolákat, a boltokat és több kórházat is, járatokat töröltek, tömegek indultak el az autópályákon, akik meg maradtak, azzal védekeznek, hogy bedeszkázták az ablakokat és az ajtókat. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt