Online oktatás miatt otthon lévő 15 éves lányát próbálta megerőszakolni

bűnügy
szeptember 28., 8:07
comments 7

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak az ügyében, aki kiskorú lányát próbálta szexuálisan bántalmazni, olvasható az ügyészség honlapján.

A baranyai férfi 2020 decemberének egyik napján, délelőtt, otthon tartózkodott 15 éves lányával, aki a pandémia miatt online oktatáson vett részt. A férfi már reggeltől italozott, majd késő délelőtt, ittas állapotban a lányát lefogva szexuális cselekményre akarta őt kényszeríteni. A lány az erőszaknak ellenállt, a szorításból kiszabadult, majd a házból kimenekülve egyik közelben lakó rokonától kért segítséget.

Az elsőfokon eljáró Pécsi Törvényszék a vádlottat 2022 júniusában 18. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért 6 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosítás iránt, a védelem felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt