Online oktatás miatt otthon lévő 15 éves lányát próbálta megerőszakolni

bűnügy
2022 szeptember 28., 08:07
comments 7

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a büntetés súlyosítását indítványozta annak a vádlottnak az ügyében, aki kiskorú lányát próbálta szexuálisan bántalmazni, olvasható az ügyészség honlapján.

A baranyai férfi 2020 decemberének egyik napján, délelőtt, otthon tartózkodott 15 éves lányával, aki a pandémia miatt online oktatáson vett részt. A férfi már reggeltől italozott, majd késő délelőtt, ittas állapotban a lányát lefogva szexuális cselekményre akarta őt kényszeríteni. A lány az erőszaknak ellenállt, a szorításból kiszabadult, majd a házból kimenekülve egyik közelben lakó rokonától kért segítséget.

Az elsőfokon eljáró Pécsi Törvényszék a vádlottat 2022 júniusában 18. életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére elkövetett szexuális erőszak bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek, ezért 6 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész súlyosítás iránt, a védelem felmentés, illetve enyhítés érdekében fellebbezett. A fellebbviteli főügyészség az ügyészi fellebbezést fenntartva hosszabb tartamú fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.