18 fok lesz maximum az állami egyetemek előadótermeiben

oktatás
2022 szeptember 29., 06:37
comments 5

Hűvös lesz az állami egyetemek előadótermeiben idén télen, a kormány döntése alapján ugyanis ezek a felsőoktatási intézmények maximum 18 fokra fűthetik fel épületeiket – írja az Eduline, a HVG oktatási szakportálja.

„Állami intézményként ránk is vonatkozik a kormány azon döntése, amelynek értelmében huszonöt százalékkal kell csökkentenünk a gázfogyasztásunkat, és a hőmérséklet nem haladhatja meg a 18 fokot” – írta az Eduline kérdésére a Nemzeti Közszolgálati Egyetem.

photo_camera Az ELTE-ÁJK Egyetem téri épülete Fotó: Wikipedia - készítette: Thaler Tamas - A feltöltő saját munkája, CC BY-SA 4.0

A jogszabály az állami fenntartásban maradt öt egyetemre és egy főiskolára – vagyis az Eötvös Loránd Tudományegyetemre, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre, a közszolgálati egyetemre, a bajai Eötvös József Főiskolára, a Magyar Képzőművészeti Egyetemre és a Zeneakadémiára – is vonatkozik.

A komoly spórolásra kötelezett egyetemeknek saját energiamegtakarítási tervet kellett kidolgozniuk, amelyről még egyeztetnek a minisztériummal. Online oktatást egyelőre sehol sem vezetnek be, de van, ahol arra kérték az oktatókat, hogy „éljenek a távolléti vizsgáztatás lehetőségével”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt