Esős lesz a hétvége is

időjárás
2022 szeptember 29., 13:30
  • Folytatódik a változékony idő a hétvégén is, többfelé várható eső, zápor.
  • A legmagasabb nappali hőmérséklet 15-26 fok között alakul, az északi, északnyugati megyékben lehet hűvösebb, a déli-délkeleti országrészben pedig melegebb.

Péntek

Dél felől egyre nagyobb területen szakadozik, gomolyosodik a felhőtakaró, a legtöbb helyen kisüt a nap, de van esély arra, hogy az északi megyékben és a Dunántúl nyugati részein maradnak tartósabban borult vidékek. Estefelé délnyugat felől megint megvastagszik a felhőzet.

A kiterjedt csapadékzóna délelőtt észak, északkelet felé elhagyja az országot, majd mögötte – legkisebb eséllyel az északnyugati megyékben – záporok alakulnak ki, sőt helyenként heves zivatarok is lehetnek. Sokfelé megélénkül a nyugati, délnyugati szél. Zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet az északi megyékben és a nyugati határvidéken 15, 18, máshol 19, 25 fok között alakul, de a délkeleti határnál 26, 27 fokig is felmelegedhet a levegő.

Szombat

Az összefüggőbb felhőzet vékonyodik, szakadozik, több-kevesebb napsütés is lehet, majd délutántól északnyugat felől újra vastagabb felhők érkezhetnek. Szórványosan előfordul eső, zápor, néhol zivatar. Hajnalra a szélvédett, kevésbé felhős helyeken pára-, ködfoltok képződhetnek. A délnyugati, majd az északnyugati szelet sokfelé élénk, időnként erős lökések kísérik.

photo_camera Fotó: Oláh Tibor/MTI/MTVA

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7 és 14, a csúcsérték 16 és 25 fok között várható, északnyugaton lesz a hűvösebb, délkeleten az enyhébb idő.

Vasárnap

Változóan felhős idő várható. Napközben főleg a Dunántúlon lehetnek erősebben felhős körzetek, estétől észak felől érkezhet vastagabb felhőzet. A nappali órákban csupán néhol, estétől észak felől több helyen előfordulhat csapadék. Hajnalra a szélvédett, kevésbé felhős helyeken pára-, ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati, majd a délnyugati szél sokfelé megerősödik.

A hajnali 5, 13 fokról 16 és 23 fok közé emelkedik a hőmérséklet, délen regisztrálhatják a magasabb értékeket. (OMSZ via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.