Biztosan nem lesz Hadházy-párt

POLITIKA
2022 szeptember 30., 08:43

Zugló megválasztott képviselője, aki várhatóan október 10-én leteheti a képviselői esküjét, az RTL.hu-nak azt mondta, ettől függetlenül nem vesz részt a parlamenti munkában: „Ezentúl is mindent meg fogok tenni, hogy ne segítsek a Fidesznek egy parlamenti demokrácia látszatának fenntartásával. Nem fogok például fizetős, de semmi plusz munkával járó díszpozíciókat elfoglalni és nem fogok interpellálgatni úgy, hogy közben tudom: soha nem kapunk valódi válaszokat.”

Hadházy Ákos akciója a parlamentben 2019 októberében
photo_camera Hadházy Ákos akciója a parlamentben 2019 októberében Fotó: Tordai Bence Facebook

Bár korábban arról beszélt, hogy ha pártot alapítana Jaksity Györgyöt feltétlenül megkeresné, most nem tartja fontosnak a pártalapítás kérdéséet, mert „jelenleg a legjobb, legideálisabb párttal sem biztos, hogy le lehetne győzni a kormányt”. Nem szeretne örökké független képviselő lenni, de szerinte új pártot csak akkor szabad csinálni, ha az tényleg alkalmas a kormány leváltására. „Újabb és újabb egyszemélyes show-kat biztos, hogy nincs értelme csinálni.” EZért kijelentette:

Olyan, hogy Hadházy-párt, biztosan nem lesz.

De ha lesz 10-15 olyan, fajsúlyos személy, aki a politikában vagy a politikán kívül a saját területén komoly dolgokat letett az asztalra és az arcát adja, akkor szerinte van értelme egy új pártnak, abba szívesen belépne.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.