Szóbeli felvételit vezetnek be a Semmelweis Egyetemen

oktatás
2022 szeptember 30., 06:29

2024-től szóban is meghallgatják a felvételizőket a Semmelweis Egyetemen. Erre egy szeptemberi kormányrendelet ad lehetőséget, ami alapján a maximális 500 felvételi pontból 100-at a felsőoktatási intézmények által előírt módon lehet majd megszerezni.

photo_camera Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora Fotó: Balogh Zoltán/MTI/MTVA

Az orvosi egyetemen 50 pontot fog érni a szóbeli felvételi, és további 50-et adnak nyelvtudásért, tanulmányi és művészeti versenyeredményekért, munkatapasztalatért, meglevő szakképesítésért vagy a középiskolai évek alatt elért sportteljesítményért.

A rendelet megváltoztatja a közép- és emelt szintű érettségik pontszámítását is. Arról, hogy ez mit jelent a Semmelweis esetében, itt lehet olvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.