Az oroszok elvitték a zaporizzsjai atomerőmű vezérigazgatóját

háború
2022 október 01., 13:17
comments 6

Orosz járőrök őrizetbe vették az orosz ellenőrzés alatt álló zaporizzsjai ukrán atomerőmű vezérigazgatóját, közölte az ukrán állami atomenergiaipari vállalat, az Enerhoatom. A tájékoztatás szerint Ihor Murasov az atomerőműből tartott Enerhodarba péntek délután, mikor félreállították, bekötötték a szemét, és elvitték. Az esetről azonnal értesítették Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatóját. Az ukrán vállalat Rafael Grossit arra kérte, hogy tegyen meg mindent Murasov kiszabadítása érdekében, hiszen Murasov viseli a fő felelősséget az erőmű nukleáris biztonságát illetően, és őrizetbe vétele veszélyezteti a létesítmény biztonságát. Az orosz hatóságok szombat délután a NAÜ megkeresésére csak annyit közöltek, hogy

őrizetbe vették a zaporizzsjai atomerőmű főigazgatóját, hogy kihallgathassák.

Arról, hogy erre miért van szükség, illetve, hogy mikor engedik el, nem beszéltek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.