Az oroszok elvitték a zaporizzsjai atomerőmű vezérigazgatóját

háború
2022 október 1., 13:17
comments 6

Orosz járőrök őrizetbe vették az orosz ellenőrzés alatt álló zaporizzsjai ukrán atomerőmű vezérigazgatóját, közölte az ukrán állami atomenergiaipari vállalat, az Enerhoatom. A tájékoztatás szerint Ihor Murasov az atomerőműből tartott Enerhodarba péntek délután, mikor félreállították, bekötötték a szemét, és elvitték. Az esetről azonnal értesítették Nemzetközi Atomenergia-ügynökség főigazgatóját. Az ukrán vállalat Rafael Grossit arra kérte, hogy tegyen meg mindent Murasov kiszabadítása érdekében, hiszen Murasov viseli a fő felelősséget az erőmű nukleáris biztonságát illetően, és őrizetbe vétele veszélyezteti a létesítmény biztonságát. Az orosz hatóságok szombat délután a NAÜ megkeresésére csak annyit közöltek, hogy

őrizetbe vették a zaporizzsjai atomerőmű főigazgatóját, hogy kihallgathassák.

Arról, hogy erre miért van szükség, illetve, hogy mikor engedik el, nem beszéltek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt