Bemutató közben felrobbant egy folyékony nitrogénnel teli tartály egy spanyolországi tudományos fesztiválon

baleset
2022 október 01., 11:59
comments 3

Bemutató közben felrobbant egy folyékony nitrogénnel teli tartály Spanyolország északi részén egy tudományos fesztiválon. Tizennyolcan megsérültek, köztük gyerekek is vannak – közölte a helyi sajtó hatósági és kórházi közleményekre hivatkozva.

A baleset a Gironai Egyetem által rendezett tudományos fesztiválon történt pénteken, a bemutatónak legalább 200 fős közönsége volt.

A sérültek közül tízen 13 évesnél fiatalabbak. Égési sérülést senki nem szenvedett, a problémát a felrobbanó fémtartály darabjai okozták. Minden sérültet kórházba szállítottak, a legtöbbjüket már péntek este hazaengedték. Az öt legsúlyosabbat – két felnőttet és három gyermeket – még ápolják.

Az egyetem szóvivője „érthetetlennek” nevezte a balesetet, a bemutatni kívánt kísérletet ugyanis már sokszor sikeresen demonstrálták. A rendőrség nyomozást indított az ügyben. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.