Már nem ömlik a gáz az Északi Áramlat-2 vezetékből

külföld
2022 október 01., 17:41
comments 4

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe a hétfőn megrongált Északi Áramlat-2 vezetéken, jelentette be az üzemeltető cég szombaton. A szóvivő szerint ennek két oka lehet,

  • vagy teljesen kiürült már a vezeték,
  • vagy a csőben lévő gáz és a víz nyomása kiegyenlítette egymást.

Az Északi Áramlat 1 vezeték szivárgásairól nem közöltek új információkat. Hétfőn észleltek tenger alatti robbanásokat a két vezeték mellett, a detonációkat követően négy helyen szivárgott a gáz. A sérült részek nemzetközi vizeken, Bornholm szigete közelében találhatóak, kettő Dánia, kettő pedig Svédország kizárólagos gazdasági övezetében. A robbanás okozta repedéseken egyes becslések szerint akár 80 ezer tonna metán kerülhetett a levegőbe. Több környezetvédő szervezet szerint is ez volt minden idők legnagyobb egyidejű metánkibocsátása.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.