Koronavírus-számok Magyarországon 10/19/2022
Elhunytak + 118 Σ 47,798
Kórházban - 103 Σ 1,597
Fertőzöttek + 11,947 Σ 2,132,490
Tesztek 0 Σ 11,394,556
Oltottak 0 Σ 6,418,810
A legújabb trendek

Újra csak gyógyszertárban kaphatók a koronavírus-gyorstesztek

járvány
2022 október 01., 05:43
comments 4

Korábban a járvány elleni védekezés érdekében lehetővé tették, hogy szélesebb körben legyen hozzáférhető a gyorsteszt. 2022 elején – miután sok panasz érkezett – a Gazdasági Versenyhivatal vizsgálatot indított, és kiderült: míg Európa legtöbb országában csak pár euróba kerülnek a Covid-gyorstesztek, addig itthon 8 eurót is elkérnek egy-egy tesztért a patikákban.

photo_camera Pozitív koronavírus-antigéngyorsteszt február 4-én Párizsban. Illusztráció: Amaury Blin/Hans Lucas via AFP

A versenyhivatal ezért – a francia gyakorlat mintájára – javasolta a kormánynak, hogy 3 hónapra tegye lehetővé a gyorstesztek patikán kívüli eladását, így a gyógyszerforgalmazási engedéllyel rendelkező összesen kb. 800 drogéria, élelmiszerbolt és benzinkút is árulhatta. A kormányrendelet a vészhelyzet megszűnése után még 3 hónapig adott erre lehetőséget, ez járt most le. Hogy ez a gyorstesztek árának növekedését hozza-e, még nem tudni. (Népszava)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt