18

Figyelem, felnőtt tartalom!

Az általad letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

150 ezer dollárért árvereznék el a kannibál sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer szemüvegét

elmebaj
2022 október 02., 13:49
comments 1

Taylor James bizarr vállalkozást működtet Vancouverben: híres bűnözők és elítéltek tárgyait kutatja fel és árverezi el.

Nemrég Taylor hozzájutott ahhoz a szemüveghez, amit a sorozatgyilkos Jeffrey Dahmer viselt a börtönben, miután 1992-ben életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték.

Jeffrey Dahmer és a hírhedt börtönszemüveg
photo_camera Jeffrey Dahmer és a hírhedt börtönszemüveg Fotó: Cult Collectibles

A perverziójáról hírhedtté vált Dahmer 16 embert ölt meg, mielőtt elítélték - többségében homoszexuális, színesbőrű férfiakat, néhányukból lakmározott is -, de csak két évet ült rács mögött, mert egyik rabtársa néhány évvel bevonulása után agyonverte.

Extremitása miatt Dahmer visszatérő hivatkozásként szerepel sorozatgyilkosságokról szóló sorozatokban és filmekben. James most azért is srófolhatja fel az árat, mert nemrég debütált a Netflix Dahmer című saját gyártású, tízrészes sorozata.

Taylor néhány évvel ezelőtt jutott hozzá a szemüveghez, számos egyéb Dahmer-emléktárgyakkal együtt, miután Jeffrey Dahmer apjának egy korábbi házvezetőnője felvette vele a kapcsolatot. A gyűjtő beleegyezett, hogy kezeli a gyűjteményt, és a nyereség egy részéért eladja a tárgyakat weboldalán keresztül.

A Cult Collectibles nevű cég online árulja a Dahmer-gyűjtemény egyes darabjait, köztük a sorozatgyilkos evőeszközeit, a bibliáját, eredeti családi fotókat és iratokat is. A börtönszemüveg nem szerepel a weboldalon, de az érdeklődők közvetlenül Taylorhoz fordulva tehetnek azokra is ajánlatot, 150 ezer dollárról indulva.

A TMZ cikke arról nem ír, hogy a perverz ereklyére létezik-e a valódi kereslet, vagy csak a régiségkereskedő tekinti ezeket a tárgyakat értékesnek, mindenesetre a honlap szerint több Dahmer-tárgy már elkelt. (TMZ)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.