Nem volt hajlandó bevonulni és embert ölni, inkább öngyilkos lett az orosz rapper

háború
október 2., 17:17
comments 22

Krasznodarban öngyilkos lett egy 27 éves orosz rapper, a Walkie művésznéven futó Ivan Vitaljevics Petunyin, mert nem volt hajlandó bevonulni a seregbe, és harcolni Ukrajna – „saját vérei” – ellen a fronton.

A férfi holttestét a városban található Kongressznaja utca egyik toronyépületének közelében találták meg, nem sokkal azután, hogy közzétett egy videót a Telegram-csatornáján.

A videóban Petunyin, aki korábban szolgált már a seregben, és pszichés problémákkal kezelték, arról beszél, hogy nem akar gyilkos lenni, márpedig az oroszoknak, akiket foglyul ejtett egy mániákus őrült, itt most három lehetősége maradt: vagy öl, vagy börtönbe vonul, vagy megöli magát. Azt is elmondja, végképp nem hajlandó valamilyen eszméért kioltani egy másik ember életét, mert ehhez egyszerűen nincs joga.

Petunyin szerint a részleges mozgósítás hamarosan teljessé válik, és mivel van két keze és egészséges, fegyvert kényszerítenek majd a kezébe. Ezután elnézést kér szeretteitől, amiért az elvei fontosabbak számára az életénél, és a fájdalmuknál. Az viszont az ő döntése ugyanis, hogyan hal meg: saját döntéséből, vagy úgy, mint aki sötét eszmét szolgált utolsó pillanataiban is.

Egy hónap alat mint 194 000 orosz állampolgár menekült át a szomszédos Grúziába, Kazahsztánba és Finnországba, miután az orosz elnök elrendelte a részleges mozgósítást. Rengetegen pánikszerűen reagáltak a bejelentésre, voltak, akik szándékos végtagtöréseket szenvedtek, csak hogy megússzák a bevonulást. (Daily Mail)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt