Litvánia befogadná a mozgósítás elől menekülő krími tatárokat

háború
október 3., 12:42
comments 1

Litvánia Kijev kérésére kész beengedni az országba hadköteles krími tatárokat, ha van ukrán állampolgárságuk, és a határon ukrán útlevelet mutatnak fel – közölte Rustamas Liubajevas, a belügyminisztérium határvédelmi szolgálatának vezetője.

photo_camera Az oroszok a Krímben, amit 2014-ben szálltak meg, már kényszersorozzák az ukránokat. Ez a felvétel szeptember 27-én készült Szevasztopolban, ahol a jelentések szerint 2000 embert soroztak be a „részleges” mozgósítással. Fotó: STRINGER/AFP

A krími lakosok két útlevéllel (az Oroszországi Föderáció és Ukrajna által kiadott okmánnyal) rendelkezhetnek.

„Készek vagyunk befogadni azokat a krími tatárokat, akik elmenekülnek a rájuk nézve törvénytelen orosz mozgósítás elől”, a befogadás feltétele az ukrán állampolgárság és ukrán útlevél – mondta a litván illetékes.

Kijev arra kérte a balti államok és Lengyelország meg Grúzia hatóságait, hogy az orosz mozgósítás elől menekülő krími tatárokat engedjék be az országukba. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt