Orbán Balázs a gyermekvédelminek mondott népszavazásról beszélt egy amerikai YouTubernek, de néhány fontos dolgot kifelejtett

POLITIKA
2022 október 03., 14:09
comments 6

"A wokeizmus és a gender-ideológia vadonatúj téma Magyarországon, külföldről érkezik. Amikor megjelent az iskolákban, a gyerekek körében, rájöttünk, hogy ez egy komoly probléma, amely ellen fel kell lépnünk - még akkor is, ha ez nagy vitát generál."Ezzel a szöveggel osztotta meg Twitter profilján Orbán Balázs, hogy részt vett Dave Rubin amerikai konzervatív YouTuber műsorában, a RubinReportban, ahol az április 3-i „gyermekvédelmi" népszavazásról beszélt.

Orbán a videón azt mondja, a népszavazás miatt azonnal támadásba lendült ellenük az EU és a brüsszeli bürokraták, de ennek ellenére a magyarok túlnyomó többsége, 92 százaléka szavazott a genderideológia ellen. Azt viszont elfelejti megemlíteni, hogy a gyermekvédelminek mondott népszavazás részvétele összefügg azzal, hogy az országgyűlési választásokkal egy időpontban tartották, egyébként pedig érvénytelen lett.

Orbán Rubinnak is felmondta azt a kormányzati kommunikációban népszerű narratívát, hogy soha ennyien nem vettek még részt népszavazáson hazánkban. A Lakmusz nemrég Orbán Viktor dallasi beszéde kapcsán írta meg, hogy ez nem igaz: az 1989-es „négyigenes" népszavazáson sokkal többen szavaztak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.