Rendőrautóval ütközött egy migránsokat szállító jármű Szombathelyen

baleset
október 3., 9:36
comments 5

Migránsokkal teli autó karambolozott egy rendőrautóval hétfőn Szombathely külterületén, írja a police.hu. A Kőszeg felé tartó szerb állampolgárságú férfit a 87-es számú főúton akarták intézkedés alá vonni a rendőrök, amikor az tisztázatlan körülmények között nekiütközött egy szolgálati gépkocsinak és egy szemközti forgalmi sávban közlekedő másik járműnek is.

photo_camera Fotó: police.hu

A balesetben senki sem sérült meg. A sofőrön kívül az autóban tizenketten utaztak, akik indiai és török állampolgárnak mondták magukat. Az utasok a rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni, ezért őket a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A szerb állampolgárságú sofőrt őrizetbe vették, embercsempészés bűntett és más bűncselekmények miatt indul ellene büntetőeljárás.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt