23,5 milliárd eurót költhet energiaár-sapkára a holland kormány

külföld
2022 október 04., 15:14

Energiaár-sapka bevezetését tervezi a 2023-as évre a holland kormány, jelentették be szeptemberben. Mostanra kiderült: nagyjából 23,5 milliárd eurós kiadással számolnak.

Az elektromos áram árát kilowattóránként 0,40 euróban, a gáz köbméterenkénti árát 1,45 euróban határoznák meg – maximum 2900 kilowattóra, illetve 1200 köbméter fogyasztásig.

Ezenfelül a háztartások 190 eurós energiaszámla-visszatérítést kapnak 2022 utolsó két hónapjában.

Szeptemberben 17,1 százalékra emelkedett az infláció Hollandiában, ami az elmúlt évtizedekhez képes kirívóan magasnak számít. (Reuters)

Mark Rutte holland miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár sajtótájékoztat
photo_camera Mark Rutte holland miniszterelnök és Olaf Scholz német kancellár sajtótájékoztat Fotó: BERND VON JUTRCZENKA/dpa Picture-Alliance via AFP

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.