433 telitalálat volt a Fülöp-szigeteki lottón, akad politikus, aki vizsgálatot követel

külföld
2022 október 04., 07:06
comments 5

Rekordszámú, 433 telitalálatos szelvény volt a Fülöp-szigeteki lottósorsoláson, a helyi sajtó beszámolói szerint soha még csak megközelítőleg ennyi nyertese nem volt a játéknak, írja a BBC.

A telitalálathoz csupa olyan számot kellett beírni, melyek oszthatóak kilenccel, és épp ezért a Fülöp-szigeteki parlament ellenzékének vezetője, Koko Pimentel már vizsgálatot követelt a „gyanús” eredmény miatt. A BBC-nek nyilatkozott egy helyi matematikus, Guido David, akinek a számításai szerint ha 10 millió játékos vett részt a lottósorsoláson, akkor annak az esélye, hogy ennyi nyertes legyen, az egy olyan szám, amit ki sem tud mondani: egy 1-es és utána 1224 darab 0.

A Fülöp-szigeteki lottó játékosainak az 1 és 55 közötti számok közül kell kiválasztaniuk hatot, a fődíj most 236 millió peso, átszámítva mintegy négymillió dollár volt. A parlamentben legmagasabb ellenzéki posztot betöltő Pimentel szerint mivel a játék állami felügyelettel zajlik, ezért muszáj kivizsgálni, hogy történt-e visszaélés. A lottót szervező hivatal ügyvezetője, Melwuiades Robles szerint ugyanakkor egyelőre semmi sem utal szabálytalanságra, és elmondta azt is, hogy a Fülöp-szigeteki játékosok szeretnek számsorozatokat megrakni.

Az egyik nyertes is arról beszélt a helyi sajtónak, hogy évek óta játssza meg a 6-os, 7-es, 8-as és 9-es szám többszöröseit, és végre nyert vele.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt