Simonka György vádlottat alpolgármesterré választották Pusztaottlakán

POLITIKA
2022 október 04., 18:29

„Annyira nem zavarta a testületet, hogy a vádlottak padján ülök, és a Központi Nyomozó Főügyészség összességében 1,4 milliárdos költségvetési csalással vádol, hogy egyhangúlag választottak meg nemrégiben Pusztaottlaka társadalmi megbízatású, mandátummal nem rendelkező alpolgármesterévé.”

Ezt az érintett nyilatkozta a Magyar Narancsnak.

Sinonka György a nem egészen 300 lakosú településen született, és három cikluson át volt a polgármestere, mielőtt országgyűlési képviselő, majd az egyik legnagyobb modern kori politikai korrupciós ügy vádlottja lett. Az elmúlt időkben a helyi szafaripark pénztárosa volt.

A vád szerint Simonka és 32 társa bűnszervezetben követtek el költségvetési csalást különösen nagy értékre, amikor hazai és uniós forrásokat csapoltak meg saját hasznukra. A vádirat szerint a korrupcióval megszerzett pénzek 45 százalékát osztották vissza.

Simonka György volt korábban a Fidesz választókerületi elnöke és a párt Békés megyei választmányának elnöke.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.