Szakad a front Harkivban, Luhanszk megye határánál járnak az ukrán csapatok

külföld
2022 október 04., 12:56
comments 26

Nagy szombati győzelmük, Liman bevétele után széles szakaszon lendültek támadásba az ukrán erők a front északi részén, Harkiv megye keleti felében. Borovából és Kupjanszkból kiinduló támadásukkal már elérték, sőt át is lépték Luhanszk megye határát, komolyan fenyegetve az orosz megszállók utolsó északi utánpótlási vonalait, Szvatove és Kreminna városát is.

link Forrás

Az elmúlt két napban lényegében felszabadították Doneck megye teljes északi részét, Luhanszkban pedig a két említett stratégiai fontosságú település mellett Liszicsanszkban is fenyegetik az oroszokat. Liszicsanszk visszavétele inkább szimbolikus jelentőségű volna – ahogy az oroszok nyári győzelme is csak taktikai volt a szeverodonecki csatában, amikor az ukrán erők sikeresen kötötték le heteken át az orosz főerőt, időt nyerve a fejlett nyugati tüzérségi rendszerek beérkezésére, melyek segítségével megfordították a helyzetet, és előkészíthették sikeres harkivi és az azzal párhuzamosan egyre inkább kibontakozó herszoni ellentámadásukat.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.