22 milliárd forintos profittal zárt az állami közbeszerzéseken taroló takarítócég

gazdaság
2022 október 05., 04:43
comments 3

Négy hónapos késéssel, múlt hét végén tette közzé 2021-es beszámolóját a B+N Referencia Zrt., mint a G7 írja, számítani lehetett arra, hogy a vállalatnak rendkívül jó éve volt a tavalyi: a takarítócégként induló, de ma már magát létesítményüzemeltetőként meghatározó vállalat a magyar gazdaság legdinamikusabban növő szereplője lehet, még Mészáros Lőrinc sem tud hasonló sikertörténetet felmutatni.

A beszámoló szerint a B+N Zrt. a tavalyi évet 127 milliárd forintos árbevétellel zárta, és 22 milliárd forintnyi adózás utáni nyeresége is megmaradt. Mint a G7 írja, öt évvel korábban csak pár milliárd forintos forgalmuk és 100 millió forint alatti profitjuk volt. Az elmúlt években viszont egymást érték az állami közbeszerzések, és a takarítás mellett több száz állami ingatlanban végeztek felújítási, karbantartási munkákat, és kertészettel vagy kártevőirtással is foglalkoznak.

Korábban a cég azt mondta a lapnak, hogy az állami és magánbevételek aránya 41-59 százalék náluk, és vannak valóban piaci partnereik is, de ezek között is felbukkannak kormányközeli érdekeltségek is.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.