Schobert Norbert „maximálisan egyetért” Szijjártó és Orbán nyilatkozataival, de nincs kapcsolata „egyetlen fideszes politikussal sem”

uniós rezsiterror
2022 október 05., 11:08
comments 45

„Egyetlen politikus sem hív fel, hogy lediktálja, mit mondjak” – mondta Schobert Norbert a Mandinernek, hozzátéve, hogy „maximálisan egyetértek Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, valamint Orbán Viktor kormányfő nyilatkozataival”. Schobert az interjúban soha nem látott mennyiségben beszélt politikáról, háborúról, „Brüsszelről”, a szankciókról.

Például szerinte az orosz-ukrán háborúba, ami „Oroszország és az USA háborúja”, „az Európai Uniónak nem lenne szabad beavatkoznia”. De aztán szerencsére szóba került a nemzeti konzultáció is, amit Schobert „fontos lépésnek” tart, és mindenképpen részt vesz majd benne, mert „ha pozitívan zárul, akkor a miniszterelnök Brüsszelben fel tudja mutatni, hogy a magyar nép is a szankciók eltörlése mellett foglal állást”.

Schobert szerint ugyanis „lesznek nálunk nagyobb népek, amelyek nem tűrik a körülményeket”, és „annak lesz majd érdemi hatása, amikor az uniós országok állampolgárai fellázadnak és utcára vonulnak, de nem csak tüntetni fognak”.

Ezután felsorolta látomásait, miszerint „gyújtogatásra, fosztogatásra, vérengzésre, jelentősen romló közbiztonságra” számít, illetve „hónapokon belül egymillió munkanélkülire”, ezek miatt pedig „az uniós döntéshozóknak felelniük kell”, „büntető­jogilag, anyagilag egyaránt”. Az interjú csúcspontja csak ezután érkezett, amikor arra a kérdésre, hogy a válság hogyan érintette vállalkozását, Schobert a következőt válaszolta:

„Már most be kellett zárnunk néhány boltot”, majd azzal folytatta a mondatot, hogy:

„de közben, hála Istennek, pár újat is tudtunk nyitni”, és mindenkit megnyugtatott azzal, hogy annyi pénze van, amiből „talán év végéig” tudja finanszírozni és működtetni a cégét. Itt gyorsan megemlített egy még a „dollárbaloldalnál” is klasszabb kifejezést, az „uniós rezsiterrort”.

Szerinte az emberek most kevesebbet fognak élelmiszerre költeni, „rossz minőségű, hizlaló ételeket” vesznek, és „nem vesznek majd se Update, se más egészséges árukat”. Innen aztán gyorsan levezette, hogy emiatt több lesz a cukorbeteg, akik majd a gyógyszertárban költenek többet, ergo Schobert szerint „a válság végén” a „nyertes” a „gyógyszeripar” lesz, „amely már a koronavírus-járvánnyal is sokat nyert”.

Megtudhattuk még, hogy Rubint Rékával közös otthonában a gázszámla 70 ezerről 500 ezer forintra emelkedett, emiatt napelemet telepítettek és hőszivattyút rendeltek, de ettől még lekapcsolják a lámpát azokban a szobákban, ahol épp nincs senki.

Aztán szóba került Orbán Viktor miniszterelnök öccse, Orbán Áron is, akiről nyáron derült ki, hogy igazgatósági tag lett a Norbi Update-ben. Schobert szerint „Orbán Áron azért lett a bizottság tagja, mert Horvátországban üzemeltet egy Update üzletet”, és ő maga kérte fel a feladatra, miután a korábbi tag távozott. „Jó barátság van köztünk, mindketten sportlövők vagyunk, innen az ismeretség. Ettől még nem kapok pénzt vagy bármilyen támogatást a Fidesztől.” A kérdésre, hogy van-e kapcsolata Orbán Viktorral, Schobert, aki 2014-ben a választás napján ott volt a Fidesz eredményváróján a Bálnában, azt válaszolta, hogy „nincs, ahogyan egyetlen fideszes politikussal sem”.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.