Egy fogászati beavatkozás miatt pereskedtek, késelés lett a vége

bűnügy
2022 október 06., 08:52
comments 6

A Nógrád Megyei Főügyészség emberölés kísérlete és rongálás miatt emelt vádat egy 57 éves férfival szemben, aki megrongálta egy nő otthonát, kiszúrta autójának kerekeit, majd Balassagyarmat főterén meg is késelte a nőt, akinek életét a közlemény szerint csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg.

A férfi és a nő között 2019 óta zajlott kártérítési per egy fogászati beavatkozás miatt. Ennek során alakult ki köztük vita, miután 2021 szeptemberében a férfi kérte a per szüneteltetését, amihez a nő, vagyis az alperes ügyvédje nem járult hozzá. A férfi ezen felháborodva ment el a fogorvosként dolgozó nő házához, ahol berúgta a terasz üvegét és megrongálta a kaputelefont, majd a nő munkahelyénél egy búvárkéssel kiszúrta a nő autójának kerekeit.

Amikor a nő és ügyvédje elindultak ezek miatt feljelentést tenni, a férfi a főtéren várta őket, elismerte, hogy ő szúrta ki a nő kerekeit, majd elkezdte lökdösni az ügyvédet. A fogorvos ekkor elindult a rendőrség felé, de a férfi utána ment, elé lépett és hasba szúrta, majd miután a nő földre került, még többször megszúrta. A nőn 14 szúrt sebet találtak.

A főügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a vádlott a közel 500 ezer forint bűnügyi költségen túl az okozott kárt is térítse meg, a bíróság pedig a búvárkést kobozza el.

Ha a férfi elismeri a bűncselekmény elkövetését, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, a főügyészség 8 év börtönbüntetés és 8 év közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt, azzal együtt, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt