Legalább tizenöten meghaltak, miután Görögország partjainál elsüllyedt két menekülteket szállító hajó

külföld
2022 október 06., 05:18

Legalább tizenöten meghaltak, amikor szerdán elsüllyedt egy menekülteket szállító hajó Görögország partjainál. A hajó körülbelül negyven embert szállított, a hatóságok közlése szerint öt embert kimentettek a vízből, hármat pedig egy sziklán találtak meg. Később 15 holttestet találtak Leszbosz szigetének közelében.

Ezzel egyidőben egy másik hasonló baleset is történt több száz kilométerrel arrébb. Küthira szigeténél szerda este sziklának ütközött és elsüllyedt egy szintén menekülteket szállító hajó. A száz ember közül harmincat mentettek ki, a mentésben a helyiek is segítettek, és a közelben kinyitottak egy iskolát, hogy ott tudjanak menedéket nyújtani a vízből kimentett embereknek. (Washington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.