Trump hisz benne, hogy ha Washington és Lincoln feltámadnának és együtt indulnának az elnökválasztáson, ő akkor is legyőzné őket

külföld
2022 október 06., 11:08
comments 13

Bár sok esély nincs rá, hogy George Washington és Abraham Lincoln előmásszanak a sírjukból, és zombiként visszatérve elinduljanak 2024 novemberében az amerikai elnökválasztáson, ha meg is tennék, Donald Trump lenyomná őket, mert szerinte korábban is lenyomta volna őket. Legalábbis a volt amerikai elnök erről beszélt szerdán egy miami konferencián.

„Emlékszem, hogy egy nagyon híres közvélemény-kutató, John McLaughlin közvetlenül a járvány előtt eljött az irodámba, és azt mondta: »Ha George Washington és Abraham Lincoln feltámadna, és elnökként, illetve alelnökként együtt indulnának, ön 40 százalékkal verné őket«. Ennyire jók voltak a számaink.” Ezzel együtt szerencsére az is kiderült, hogy Trump lázálmában ki milyen szerepet kapott volna: Washington indult volna elnökként és Lincoln alelnökként, de ez ugye mindegy is, mert Trump legyőzte volna őket.

link Forrás

A HuffPost talált egy viszonylag vonatkozó felmérést még 2019-ből, amelyben a Monmouth University azt kérte a résztvevőktől, hogy válasszanak Washington és Trump között. Akkor mindössze 15 százalék választotta Trumpot. Ezzel együtt azonban a republikánusok nagy része így is Trumpra szavazott volna George Washingtonnal szemben, mert utóbbira 44 százalék, az előző elnökre pedig 37 százalék szavazott volna.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.