Biciklit, piát és kocsit loptak, aztán eladták a kocsiban talált 15 kiló krumplit

bűnügy
2022 október 07., 11:03
comments 1

A bűnügyi osztályvezető szolgálatba tartott, amikor megállította a korábban Sátoraljaújhelyről eltulajdonított autót és annak utasait. A kocsiban volt egy lopott kerékpár, és több üveg alkohol is, amit a feltételezett elkövetők elfogásuk előtt tulajdonítottak el egy boltból, a sofőrnek ráadásul nem volt vezetői engedélye sem, olvasható a police.hu-n.

Jármű önkényes elvétele és lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Sárospataki Rendőrkapitányság egy 24 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított 2022. október 3-án a kora reggeli órákban a nyitott kertkapun keresztül bement egy sárospataki ingatlan udvarára, ahonnan elvitt egy autót, aminek ajtója nyitva volt, és benne volt az indítókulcs is.

A sértett nem sokkal kocsija eltűnése után tett bejelentést a rendőrségen az esetről. A lopás híre eljutott a Sárospataki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály vezetőjéhez is, aki Sátoraljaújhelyről tartott szolgálati helyére. Útközben felismerte az ügyben érintett autót, amit a benne lévő utasokkal együtt feltartóztatott kollégái kiérkezéséig.

A férfiak ellenőrzése során kiderült, hogy a járművet vezető sofőrnek nincs vezetői engedélye, az autóban a rendőrök lefoglaltak egy korábban ellopott kerékpárt, illetve három üveg szeszes italt, amit nem sokkal azelőtt loptak egy élelmiszerboltból, továbbá eladták a sértett 15 kilogramm krumpliját, amit az autójában tárolt. A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.