Egy budapesti Facebook-csoport buktatta le a gazdiszédelgő macskát

ÁLLAT
október 7., 8:56
comments 17

„Elkóborolt cicát keresünk, Borisz a neve. Inkább csak szőr, mint test, inkább makog, mint nyávog, vörös színű és nagyon barátkozós fajta. A Mátray utcában lakik velünk, de látták már a Lovas utca felé is - most lehet, hogy kicsit messzire merészkedett? Minden észrevételnek, jelzésnek örülünk, a tesója már nagyon bánatos!” – így kezdődik az a teljesen átlagos, eltűnt állatot kereső bejegyzés az egyik I. kerületi Facebook-csoportban, ami aztán csúnyán lebuktatta Boriszt, akarom mondani Karamellt, vagyis Gyömbért, kevésbé ismertebb nevén Tigrist.

photo_camera Borisz (egyéb ismert álnevein: Karamell, Gyömbér, Tigris) Fotó: Facebook

Mert, mint kiderült, a Mátray utcából eltűnt Borisz nem tűnt el, és nincs az égvilágon semmi baja, egyszerűen csak a másik családjánál lakott épp. Mármint a másik háromnál(?), ahol a vörös macskát más neveken ismerték, szerették és gondozták. Ezek után Borisz gazdája – akarom mondani az, aki azt hitte, ő a kizárólagos gazdája a szélhámos vörös macskának – frissítette a posztot az alábbiakkal:

„Borisz (egyéb ismert álnevein: Karamell, Gyömbér, Tigris) macskánkról kiderült, hogy profi szélhámos. Úgy is mondhatnánk, hogy hivatásos gazdiszédelgő, couchsurfer »with demonstrated history«. Több környékbeli családdal elhitette, hogy elárvult, éhes kiskedvenc, aki készséggel alkalmazkodik a vendéglátó család időbeosztásához, és rendszeresen, időben megjelenik némi ételért és alkalmanként fedélért is. Visszaélt az emberek jóindulatával és könyörületességével, akik éjszakára befogadták és válogatott falatokkal kényeztették, abban a hiszemben, hogy megmentik szegényt a hajléktalan városi macskák sanyarú sorsától. Nyilván abból indult ki, hogy akik még egeret se tudnak fogni maguknak, azokat ízi-bízi lesz így átverni. Szerencsére azonban nekünk itt a Facebook.”

Merthogy a kommentek közt azonnal megjelent Borisz egy másik gazdája, aki közölte, hogy a macska épségben van, reggel ajtónyitásra már ott volt náluk, „kapott egy kis simit a gyerekektől, majd lebzselt a teraszon”.

Borisz eredeti(?) gazdája azt írta, a szélhámos macskát most „kiterjedt és beható erkölcsi oktatásban” részesítik, bár úgy fogalmazott, hogy annak eredményében valójában ők maguk sem hisznek.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt