Vádat emelhetnek Joe Biden fia ellen, amiért állítólag kamuzott, amikor fegyvert vásárolt

külföld
2022 október 07., 05:41
comments 5

Az FBI elegendő bizonyítékot gyűjtött össze ahhoz, hogy Hunter Bident, Joe Biden fiát adóbűnözéssel és fegyvervásárlásra vonatkozó hamis nyilatkozattal megvádolhassák. Hunter Biden tagadja, hogy megsértette volna a törvényt.

Az 52 éves ügyvéd és lobbista Hunter Biden külföldön, többek között Kínában és Ukrajnában dolgozott, de az amerikai haditengerészetnél is szolgált, ahonnan 2014-ben bocsátották el, amikor pozitív lett a kokaintesztje. A szövetségi ügynökök 2018-ban kezdtek nyomozni ellene, és kezdetben a tengerentúli üzleteivel és tanácsadásával kapcsolatos pénzügyekre összpontosítottak.

Idővel a nyomozás azonban arra kezdett fókuszálni, hogy Hunter megfelelően számolt-e be jövedelméről, és hamis nyilatkozatokat tett-e a 2018-ban lőfegyvervásárláshoz használt papírokon. Ugyanis egy könyvben Hunter arról beszélt, hogy abban az időben még erős kokainfogyasztó volt, a lőfegyvervásárlásnál viszont alá kell írni egy nyilatkozatot arról, hogy nem használ semmiféle illegális szert. Az, hogy egy ilyen dolog miatt vádemelés történik, nagyon ritka, évente csak néhány száz ehhez hasonló eset van.

A büntetőjogi vádemelésről delaware-i ügyész fog dönteni. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.