Vádat emelhetnek Joe Biden fia ellen, amiért állítólag kamuzott, amikor fegyvert vásárolt

külföld
október 7., 5:41
comments 5

Az FBI elegendő bizonyítékot gyűjtött össze ahhoz, hogy Hunter Bident, Joe Biden fiát adóbűnözéssel és fegyvervásárlásra vonatkozó hamis nyilatkozattal megvádolhassák. Hunter Biden tagadja, hogy megsértette volna a törvényt.

Az 52 éves ügyvéd és lobbista Hunter Biden külföldön, többek között Kínában és Ukrajnában dolgozott, de az amerikai haditengerészetnél is szolgált, ahonnan 2014-ben bocsátották el, amikor pozitív lett a kokaintesztje. A szövetségi ügynökök 2018-ban kezdtek nyomozni ellene, és kezdetben a tengerentúli üzleteivel és tanácsadásával kapcsolatos pénzügyekre összpontosítottak.

Idővel a nyomozás azonban arra kezdett fókuszálni, hogy Hunter megfelelően számolt-e be jövedelméről, és hamis nyilatkozatokat tett-e a 2018-ban lőfegyvervásárláshoz használt papírokon. Ugyanis egy könyvben Hunter arról beszélt, hogy abban az időben még erős kokainfogyasztó volt, a lőfegyvervásárlásnál viszont alá kell írni egy nyilatkozatot arról, hogy nem használ semmiféle illegális szert. Az, hogy egy ilyen dolog miatt vádemelés történik, nagyon ritka, évente csak néhány száz ehhez hasonló eset van.

A büntetőjogi vádemelésről delaware-i ügyész fog dönteni. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt