Végleg be kell zárnia Jeremy Clarksonnak a farmja mellett megnyitott kis boltocskát, mert tönkreteszi a tájat

külföld
2022 október 07., 06:47

A brit autózseninek, Jeremy Clarksonnak be kell záratnia a farmjához épített kis boltot és egyben éttermet, kávézót a Nyugat-Oxfordshire tanács döntése szerint, mert azt „vizuálisan tolakodónak és károsnak” tartották.

A leginkább autós műsorokból ismert Jeremy Clarkson a koronavírus miatti lezárások idején döntött úgy, hogy gazdálkodásba kezd, és átveszi a 14 éve birtokában lévő costwoldsi farm vezetését. Ennek nehézségeiről és Jeremy botladozásairól 2021-ben nagyon szórakoztató dokumentumsorozatot is forgattak Clarkson farmja néven.

A sorozat készítése alatt találta ki Clarkson, hogy a farmján (kevés sikerrel) megtermelt zöldségeket eladják egy kis boltban, amit az út mellett közvetlenül építenek fel. A megnyitáskor Clarkson népszerűsége miatt özönlöttek az emberek, egészen pár napig, amíg működhetett, mert aztán kiderült, hogy nincs rendben minden az engedélyekkel.

A tervezési hibákról szóló vita a tanáccsal azóta húzódott, és többször volt szó arról, hogy végre újra megnyithat a bolt. A tanács azonban végül úgy döntött, hogy a Clarkson által a farmon telepített parkoló, illemhelyek, forgalom, valamint az étkező „vizuálisan tolakodó és káros” volt a kiemelkedő természeti szépségű Cotswolds területre.

A tájidegen bolt a Google szemszögéből:

Elrendelték, hogy zárják be a boltot, valamint távolítsa el az étkezőasztalokat, székeket, napernyőket, piknikasztalokat és mobil WC-t. A Clarkson megbízásából dolgozó ügynökök szerint a tervezési törvényeket nem sértették meg, és azt állítják, a tanács határozata „túlzó”. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.