Végleg be kell zárnia Jeremy Clarksonnak a farmja mellett megnyitott kis boltocskát, mert tönkreteszi a tájat

külföld
október 7., 4:47
comments 16

A brit autózseninek, Jeremy Clarksonnak be kell záratnia a farmjához épített kis boltot és egyben éttermet, kávézót a Nyugat-Oxfordshire tanács döntése szerint, mert azt „vizuálisan tolakodónak és károsnak” tartották.

A leginkább autós műsorokból ismert Jeremy Clarkson a koronavírus miatti lezárások idején döntött úgy, hogy gazdálkodásba kezd, és átveszi a 14 éve birtokában lévő costwoldsi farm vezetését. Ennek nehézségeiről és Jeremy botladozásairól 2021-ben nagyon szórakoztató dokumentumsorozatot is forgattak Clarkson farmja néven.

A sorozat készítése alatt találta ki Clarkson, hogy a farmján (kevés sikerrel) megtermelt zöldségeket eladják egy kis boltban, amit az út mellett közvetlenül építenek fel. A megnyitáskor Clarkson népszerűsége miatt özönlöttek az emberek, egészen pár napig, amíg működhetett, mert aztán kiderült, hogy nincs rendben minden az engedélyekkel.

A tervezési hibákról szóló vita a tanáccsal azóta húzódott, és többször volt szó arról, hogy végre újra megnyithat a bolt. A tanács azonban végül úgy döntött, hogy a Clarkson által a farmon telepített parkoló, illemhelyek, forgalom, valamint az étkező „vizuálisan tolakodó és káros” volt a kiemelkedő természeti szépségű Cotswolds területre.

A tájidegen bolt a Google szemszögéből:

Elrendelték, hogy zárják be a boltot, valamint távolítsa el az étkezőasztalokat, székeket, napernyőket, piknikasztalokat és mobil WC-t. A Clarkson megbízásából dolgozó ügynökök szerint a tervezési törvényeket nem sértették meg, és azt állítják, a tanács határozata „túlzó”. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt