Vezetékből és szögekből tákolt elektromos eszközzel próbálta megölni feleségét

bűnügy
2022 október 07., 08:29
comments 1

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki házilag készített elektromos eszközzel akarta megölni feleségét, olvasható az ügyészség honlapján.

A vádirat szerint az elkövető és a sértett házassága 37 év után megromlott, és az asszony külföldre költözött. A férfi a költözést nem tudta elfogadni, és kitalálta, hogy a feleségének új párkapcsolata van. Telefonon, illetve üzeneteken keresztül többek között öngyilkossággal való fenyegetésekkel igyekezett az asszonyt rávenni arra, hogy költözzön vissza.

Mivel a sértett nem tért vissza közös otthonukba, a férfi végül úgy döntött, hogy megöli őt, és magával is végez. Búcsúleveleket írt gyerekeiknek, és vezetékből, illetve két szögből készített egy elektromos hálózatra csatlakoztatható eszközt.

2021 júniusában a sértett gyermeke és unokái látogatására tért haza, és az elkövetővel közös piliscsabai házukban szállt meg. Egyik este az elkövető nagyon lerészegedett. Kihasználva, hogy a nő a ház teraszán ül, az elektromos hálózatra csatlakoztatta az eszközt, és a felesége mögé lépve azt a hátába nyomta. Az asszony abban a pillanatban, ahogy észlelte a támadást felugrott, így elkerülte a halálos áramütést. Ezután kimenekült az utcára, ahová az elkövető egy késsel a kezében követte. A sértettnek sikerült az őt utolérő, ittas elkövetőtől elvenni a kést, és telefonon segítséget hívni. A kiérkező rendőrök a férfit a helyszínen elfogták.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.