Kiengedték a börtönből a New York-i elitet átverő Anna Delvey-t

külföld
2022 október 08., 11:15
comments 1

A Delvey nevet használó, orosz származású Anna Szorokin magát német örökösnőnek kiadva csapta be a New York-i elit tagjait, akiket több mint 200 ezer dollárral károsított meg, elhitetve velük azt, hogy befektetőket keres ahhoz, hogy létrehozhassa az Anna Delvey Alapítványt.

Juda Engelmayer, Szorokin szóvivője péntek este egy a CNN-nek küldött e-mailben erősítette meg, hogy a nőt kiengedték a börtönből. Szorokin a bevándorlási hivatal felügyelete alatt marad, de már szabadlábon küzdhet tovább a kitoloncolás ellen.

photo_camera Fotó: TIMOTHY A. CLARY/AFP

Szorokin 12 év börtönbüntetést kapott, miután nyolc vádpontban találták bűnösnek, de 2021 februárjában feltételesen szabadon engedték jó magaviselete miatt. Nem sokkal később tartóztatta le a bevándorlási hivatal. Egyszer már úgy volt, hogy kitoloncolják Németországba, de ez akkor elmaradt. Korábbi adósságait egyébként már törlesztette, miután 320 ezer dollárt kapott a Netflixtől, ami sorozatot készített sztorijából.

Szorokint a hét elején helyezte szabadlábra egy bíró, aki a 10 ezer dollár óvadék mellett bizonyos feltételek betartására kötelezte a nőt. Például nem használhatja a közösségi médiát, és a nap 24 órájában ugyanazon a lakcímen kell tartózkodnia, amíg tart az ügye. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.