Robbanás volt az Oroszországot és a Krímet összekötő, az oroszok szempontjából kulcsfontosságú hídon

háború
2022 október 08., 06:50
comments 36

A Kercsi-szorosi hídon szombat reggel történt robbanás, a Guardian azt írja, a robbanást kilométerekről is lehetett hallani. Úgy tudni, hogy a hídon egy vonat haladt át, amikor a robbanás történt. Hogy utóbbit mi okozta, egyelőre nem tudni.

A helyszínen készült felvételek szerint a vasúti sínekkel párhuzamusan futó közúti híd egy része összeomlott.

link Forrás

A híd fontos Ororszország számára, mert ezen az útvonalon szállítanak mindent az orosz erőknek a Krímbe, illetve az oroszok által megszállt Ukrajna déli részére.

link Forrás

A TASZSZ szerint egy üzemanyagtartálykocsi robbant fel és gyulladt ki, és a híd boltívei nem sérültek. A Guardian azt írja, hogy a felvételek szerint tényleg úgy tűnik, hogy a híd tartóíveit nem érte kár, de ha mégis, az újabb „megalázó kudarc” lehet Moszkva számára, miután az ukrán erők visszavonulásra kényszerítették az orosz csapatokat Kelet- és Dél-Ukrajnában.

link Forrás

A háború elmúlt kilenc hónapja alatt Oroszország eddig azt feltételezte, hogy a Krím - beleértve a kercsi hidat is – elérhetetlen az ukrán erők számára. Az elmúlt két hónapban azonban robbanások értek a Krímben egy haditengerészeti légitámaszpontot, Kijev pedig egyre inkább abban bízik, hogy vissza tudják foglalni a Krímet. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.