Azért váltották le a brit kereskedelmi minisztert, mert egy fiatal férfi combját fogdosta a Konzervatív Párt kongresszusa alatt részegen a bárban

külföld
2022 október 09., 06:43
comments 8

Conor Burnst azután távolították el a kereskedelmi miniszteri posztjáról és függesztették fel parlamenti képviselőként, hogy több szemtanú szerint is egy fiatal férfi combját fogdosta kedd hajnalban annak a hotelnek a bárjában, ahol egyébként a Konzervatív Párt kongresszusát tartották.

A BBC-nek nyilatkozó szemtanúk szerint voltak, akik rászóltak a miniszterre, hogy hagyja abba, amit csinál. A jelenetnek végül egy másik képviselő vetett véget. A csatorna úgy tudja, hogy a Burns ellen indított fegyelmi eljárásban a miniszter „nem megfelelő megjegyzései” is előkerültek.

Conor Burns
photo_camera Conor Burns Fotó: -/AFP

Burns ismerősei azzal mentegették a politikus viselkedését, hogy a kongresszus előtti hétvégén megsérültek a bordái, amire erős fájdalomcsillapítókat szedett, amikre nem volt jó ötlet ráinni. Azt ők sem vitatták, hogy flörtölt a hozzá csatlakozó, ismeretlen fiatalemberrel. A jelenet után a barátai támogatták vissza a minisztert a hotelszobájába. Burns tagadja, hogy bármi rosszat tett volna. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.