Olló és kalapács is volt a diáknál, aki megkéselte osztálytársát egy budai középiskolában

bűnügy
2022 október 10., 15:26
comments 5

Újabb részletek derültek ki a hétfő reggeli iskolai késelésről, melyben egy 18 éves diák késsel szúrta meg egyik osztálytársát egy I. kerületi középiskolában. A 18 éves áldozatot nyaktájékon többször is megszúrta, aki jelenleg életveszélyes állapotban van - közölte a BRFK sajtótájékoztatóján. A Blikk azt írja, hogy a késelés a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban történt.

A támadót előállították a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, gyanúsítottként hallgatták ki emberölés kísérlete miatt, de a fiú nem tett vallomást. Emellett átkutatták a táskáját, amiben ollót és kalapácsot is találtak. A támadót őrizetbe vették. A gyanúsított mellett a rendőrök kihallgattak 13 tanút is.

link Forrás

A Blikk információi szerint a támadó teljesen váratlanul, szünetben szúrta meg az egyik padnál ülő osztálytársát, majd a folyosókon sétálgatott. Egy ideje állítólag már valamilyen pszichés zavarra hajazó tüneteket produkált, és néhány hete több tanár is szólt az osztályfőnökének, hogy romlik az állapota, baj lesz. A lap szerint a fiú két hete azt mondta az osztálytársainak, hogy valakit meg fog ölni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.