A szilveszteri tűzijátékot is lefújták Rákosmentén az energiaárak miatt

POLITIKA
2022 október 12., 20:01

Benyújtotta a helyi energetikai megszorításokról szóló javaslatát a XVII. kerület fidesze polgármestere, Horvát Tamás.

  • Ezek alapján az adventi vásárt is csökkentett tartalommal rendezik meg, ahogy a díszkivilágítás is visszafogottabb lesz, valamint szilveszterkor sem lesz tűzijáték.
  • November 1-től a polgármesteri hivatal is zárva tart péntekenként. A hivatal dolgozóinak munkaidejét ezért más napokon növelik, részben pedig otthonról dolgozhatnak.
  • Október 17-től zárva tarta az Újlak utcai Uszoda és a Ferihegyi úti tanuszoda.
  • December utolsó hetében kezdődő igazgatási szünet pedig egy héttel hosszabb lesz, azaz január 8-ig tart. Az óvodák és a bölcsődék is ekkor lesznek zárva.
  • A kerületi óvodákban a csoportszobákban 22 fok lehet, a bölcsődékben pedig 23 fok.
  • Napközben a polgármesteri hivatalban 20 fokot biztosítanak, munkaszüneti napokon csak 16-ot.
  • Több kiállítóterem és közösségi ház is bezár.

Lukoczki Károly, az MSZP helyi önkormányzati képviselője az oldalán megjegyezte, hogy ezek mellett a Riz Levente nevét viselő sportcsarnok esetében minden marad, azt a megszorítások nem érintik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.