Az orosz támadások miatt 18 fokra csökkentik az ukrán lakások átlaghőmérsékletét

háború
2022 október 12., 18:17
comments 3

Az ukrán energetikai infrastruktúrát ért orosz támadások miatt az idei fűtései szerzonban a lakásokban megengedett minimális hőmérsékletet 16 fokra, az átlaghőmérsékletet pedig 18 fokra csökkentik, jelentette be Denisz Smihal ukrán miniszterelnök. „Erre szükség van, és ez a mi hozzájárulásunk a győzelemhez. Végül is mindannyiunkon múlik, hogyan vészeljük át ezt a telet” - mondta.

Denisz Smihal 2022. szeptember 5-én Brüsszelben
photo_camera Denisz Smihal Fotó: John Thys/AFP

Ugyanakkor igyekezett megnyugtatni mindenkit, hogy sem a gáz, sem a távfűtés, sem az áram árán nem emelnek, valamint minden támogatást továbbra is kifizetnek a rászoruló családoknak.

Majd arról beszélt, hogy az oroszok fegyverként próbálják hazsnálni a hideget ellenük: „Beteg képzeletükben az, hogy az ukránok néhány órán át áram nélkül maradnak, győzelemnek számít. Azt hiszik, hogy így kapitulációra bírnak bennünket. Ez nem fog megtörténni.”

Az orosz rakétatámadások során 28 energetikai létesítményt rongáltak meg Ukrajna különböző régióiban. A rakétacsapások után több régióban áramellátási problémák adódtak. Az energiarendszer fokozott terhelése miatt a Ukrenergo energetikai társaság arra kérte a fogyasztókat, hogy ne csak este, hanem reggel is takarékoskodjanak az árammal. (Unian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.